Velkommen til Emmes Original Tack. Horsemanship udstyr når det er bedst.

Fleks øvelser

Hvorfor skal det være vigtigt at "flekse" sin hest?

Der er flere gode grunde.

- Det giver smidighed og en smidig hest er bare bedre.

- Accept af at blive "holdt". Hvis din hest ikke vil det her, vil den heller ikke acceptere en tøjle. Det gør i fra start IKKE er på samme hold.

- Den kan bindes op på sigt, når den har lært at accepteret at "give efter". Når en hest IKKE vil "give efter" er det ofte her du får bøvl i ridning med f.eks stejl eller buk, problemer ved opbinding og accept af trailer for at nævne et par problemer.

- En SMIDIG hest er en sikker hest og en hest hvor du har styr på hele hesten og det starter med den her øvelse.

 

Ros skal der til, når man er så god en dreng.

Drumhorse avlshingst fra Drumhorse stable denmark. Han trængte til at få opfrisket sin basis og det kan jeg bestemt  hjælpe med.

 

 

JA! Det er ganske smart og vi er de eneste der laver det. Den gule markør kan flyttes, alt efter hvilken øvelse du skal lave.

 

Den gule markør på tovet flyttes, mål en armslængde, det er den korrekte længde til en fleksøvelse. Det hjælper dit FOKUS. Ofte når en øvelse ikke lykkes, så er det fordi tovet bl.a kan være for langt. Lille detalje - Stor effekt.

Den gule markør skal op på/ved lansemærket. Støt evt med din hånd på samlingen/karabinhagen, så din hest ikke forsøger at komme opad. Den skal til siden. Målet er når hestens mule kan komme om til hvor gjorden ville ligge.

HUSK det skal ikke være PERFEKT de første gange! Det skal bare være RIGTIGT.

Hvordan du kan lave en fleksøvelse med din egen hest.

Se kortere video her. https://www.youtube.com/watch?v=EOgoKxo3i5U

Se længere video her. https://www.youtube.com/watch?v=Naab4rjwDWA