Velkommen til Emmes Original Tack. Horsemanship udstyr når det er bedst.

Longering

ALT for mange heste "kigger ud" af sin longecirkel. Det skal den ikke.

Se hvordan rebet er fuldstændig spændt ud.Læg mærke til hestens hoved kigger ud og væk fra mig. Se hvordan grimen vender sig på hovedet. Den løber. Den holder godt nok øje med mig (se indvendige øre) måske mest for at holde øje med hvornår jeg giver op? ...

Dette er en FØR situation. Dette er IKKE hvordan din hest skal gå,når du longere den.Men meget tit sådan det ser ud, nemlig at hesten kigger UD af longecirklen. Det sidste billede viser hvordan hesten former sig omkring mig på en cirkel og rebet bør aldrig være strakt ud, det giver kun lange trætte arme OG det giver 0 indlæring til hesten og 0 i balance til jer begge. Måske bare en dårlig oplevelse for alle. Nej jeg bruger ikke longering til at "krudte" en hest af. Jeg bruger det til at flytte dens fødder, frem og tilbage, til høje til venstre,fordi den der bestemmer over fødderne bestemmer hvad vi skal ride/træne den dag. For min sikkerheds skyld ER det bedst at det er mig. Følg vores sociale medier Facebook Og Instagram, vi har demoer rundt omkring i landet, hvor du kan lære øvelser, du kan tage med hjem og træne med det samme. Er i min. 12 personer på sjælland, kommer jeg gerne ud og giver en demo til 100kr pr.deltager. I Jylland min. 18 pers. til en deltager pris på 125kr stk.

Samme hest efter basis træning.

Hun går frem, når jeg viser retningen.Hun lytter til mig med indvendige øre. Hun går i stedet for at "løbe væk", hun trækker ikke i mig længere, se rebet.

En forbedring du kan skabe hurtigt med hjælp fra vores træningsudstyr, hesten vil ikke have lyst til at løbe væk fra dig eller med dig på en træningsgrime, det er så nemt som det er sagt. Fordi den VIL komme AF det tryk det skaber, når den forsøger at løbe fra dig.

Hesten indlærer ved tryk og slip af tryk, uanset hvad den skal lære. Fra jorden eller fra ryggen. Du kan lære din hest mange ting fra jorden, så det bliver nemmere at ride i sidste ende.

Brede grimer absorberer det tryk, som hesten ellers burde lære at flytte sig fra. Aldrig træne i en foldgrime. Vær klar over at går det galt kan du ikke rette den korrekt, hvortil din hest lærer, at den sørme var den stærkeste af jer 2, det er et rigtig dårligt sted at starte med en hest. Succes er ikke på menuen i nær fremtid. 

JA! du kan 100% træne godt og fair og med respekt på vores træningsudstyr, få gode oplevelser med din hest for fremtiden og få opfyldt de drømme, som du har med din hest. JA!

 

En hest kan også være meget sensitiv og overreagere,bekymre sig om hvad du mon vil... Det kan se vildt ud, det er det egentlig ikke, det er "bare" en reaktion, til gengæld går det hurtigt med at finde ud af hvad jeg mon vil også går det hurtigt på rette spor.

Billede 1-2. Gå til venstre.

Billede 3- til venstre i høj fart. Hun kommer til venstre, men hun reagerer i sit instinkt og derfor løber hun ganske hurtigt.

Billede 4. Skift retning

Billede 5. Skift retning ofg flyt skulderen ind på plads. En hest der skyder sin skulder, mister sin form og dermed sin balance. Ind på plads.

Billede 6. Her fandt hun ud af, at jeg ikke "gør noget". Jeg retter hende ikke, jeg lader hende reagere,indtil hun finder ud af jeg ikke gør noget.

Det her billede viser meget klart og tydeligt, hvordan KONTAKT med hesten kan se ud. Jeg kan bedre lære hende noget, når hun interesserer sig

for hvad vi laver og når hun skal lære nye ting fremover.

Følgende er billeder af heste af forskellig race, der guider villigt efter tryk, form, bærer sig balanceret og har en god overlinie. Der er vist forskellige gangarter. Dette er ikke kun longe arbejde, men at få hesten og dig til at forme sig efter hinanden, der er det der gør, at I bliver et bedre team.

 

 

Perfekt bæring og balance, gør galop til en leg... Just cruising.

 Alle fotos på vores medier er taget af Louise Buch photography, Mepphoto.dk, Malou Ellegaard foto, Nadia Duelund køppen, Simii Photography og Celina dreyer Photography.