Velkommen til Emmes Original Tack. Horsemanship udstyr når det er bedst.

Stick og string øvelser

Din hest må og skal aldrig være bange for dit udstyr, da du mister dit budskab og formål med øvelsen, fordi hesten går tilbage til instinkt.

Uanset hvad oplevelser din hest har med en pisk, må jeg antage at du ikke har i sinde at tæve den med den?

Så på trods af at din hest måske er bange for en stick & String, eller en pisk, gør du den en tjeneste ved at lære ham at han ikke har noget at være bange for.

Stick & string er en fremrangende forlænget arm for dig at bruge i din træning ex.til at rette hesten op så den står LIGE på benene ( billede 1)

Det kan virke som en biting eller måske endda ligegyldig for nogen, men det starter lige her i dit groundwork, at din hest forstå og får værdi for at lytte og gøre det korrekt fra starten.

Fordelen ved det er ex.når du skal lave en parade i din ridning på midten af banen, en øvelse der kræver noget balance, har let/lettere ved at stå LIGE, da det er det du har trænet fra starten.

 Jeg nusser ham her i hovedet, som ros for at kigge på mig og mit aktive kropsprog fra billede 1.

Det skal han vide er både sikker og rart, da en stick & string ikke er andet end et træningsredskab til at få detaljerne på plads.

En stick & string er også din "konsekvens" i din sætning. RETNING -KLIK -STICK, det gør den dog hverken til farlig eller en dårlig oplevelse. 

Du skal arbejde med en stick & string på den måde, at din intention er tydelig og at du naturligvis altid kun bruger den som sidste led i sætningen.

Jeg bruger meget sjældent en min stick & string på hesten, altid kun på jorden.

 

 At "afstresse" eller "desenzitise" din hest. HVAD betyder det?

Det betyder bla. at du altid skal bruge samme mængde tid på både at indlære øvelser hvori "konsekvensen" STICK indgår også ex. denne øvelse som vist på billede 3.

Du skal have balance.

Træner du udelukkende denne øvelse, tager du helt sikkert det spooky og skræmte ud af din hest. Har du en hest der er nervøs ved berøring, bange, spooky, udadreagerende, tendens til at sparke, så er dette din GO TO øvelse.

Forvent at din hest vil reagere de første par gange.

Se evt video i træningsgruppen her https://www.facebook.com/groups/199039184744365

Det betyder ikke at du er på galt spor, det betyder at du skal arbejde dig igennem øvelsen med nedsat energi indtil den forstår, hvad det er der IKKE sker, nemlig noget at være bange for.

HUSK dig selv på, at hestens reaktion kun er en reaktion baseret på usikkerhed og uvidenhed og evt gamle læringer.

Ligesom mennesker behøver vi ikke fortælle os selv de gamle historier, det de nemlig er .... er gamle. Vi skal ikke bruge dem mere.

 

 

Helikopter øvelsen er en øvelse, som du først kan og bør lave, når du har bestået øvelser med reb.

Se video her https://www.youtube.com/watch?v=c0yYzR_4wn8

Fordi du står foran din hest er dette en mellemsvær øvelse. Den skal også have lært ikke at gå "over eller igennem" dig.

Tip til at starte med er at du kun bruger øvelsen på hver side i hesten og ikke over som her.

Når din hest er fuldstændig cool og ikke reagere ( heller ikke det mindste ubehag ) så er du klar til denne øvelse.

 

 Har din hest svært ved eller andre årsager? til at skyde sin skulder i din retning, så kan jeg anbefale at du laver denne øvelse.

Kort reb, kort afstand, FORM hesten omkring dig på en cirkel og bed den om at bære sig med sit hoved imellem sine forben.

Her bør den være LIGE. Ergo er skuldrene også lige.

Når og hvis den skyder skulderen kan du støtte ham op og lade ham komme tilbage i den korrekte form.

Når du har opnået at du kan rykke på hans skuldre, kan du fint "overstille" ham mere til indvendige side i korte intervaller for at begynde på smidigheden i hans krop.

HUSK at du SKAL flytte din stick & string når skulderen er på plads.

Det ER din allerfineste opgave at fjerne den, når du får hvad du vil have. 

 

ALLE signaler uanset hvad og af hvilken årsag du syntes SKAL stoppe når du får det du bedte om, det er i det øjeblik hesten lærer.

" Nåååår det var det du ville have".

Har du konstant et signal ( ben, stemme, stick, flag, reb, bare for at nævne et par stykker ) så er det her at din hest begynder at blive døv på det du siger.

Få hvad du beder om, lad den være!

Gør det nemt for hesten at vælge det du vil have og bøvlet at vælge det du ikke vil have.

Hvis du har dette som dit udgangspunkt, bliver det nemt for jer begge.

 

Så hvad er det du vil have?